Mladima nezamisliv život bez Interneta

Ne biti umrežen, odnosno on-line, za veliku većinu mladih ljudi jednostavno je nezamislivo. Teško im je shvatiti kako je svijet uopće mogao funkcionirati bez mreže svih mreža.

Da je budućnost medija u internetu, odavno je shvatio Alen Matošović. Facebook, Twitter i ostale mreže promijenili su način komuniciranja među ljudima i to je razlog zašto je pokrenuo internetski radio.

Naša draga ciljana publika koju želimo su mladi jer oni jednostavno nisu imali priliku slušati radio, nije bilo nekog radija koji bi zadovoljavao njihove potrebe…koji će oni prepoznati kao svoj, pojasnio je. 

Kada brži i jeftiniji internet ?

Prema istraživanjima agencije GFK, čak 85% mladih između 15 i 30 godina svakodnevno se koristi internetom. Taj je broj još veći u gradovima, gdje se internetom koriste gotovo svi.

Čak polovina njih najviše vjeruje internetu. Televizija se gleda vrlo malo, a novine se gotovo i ne kupuju. Sve informacije su postale dostupnije. Oni će u budućnosti biti puno kritičniji potrošači nego smo mi danas u smislu da vrlo brzo reagiraju, ono s čime su nezadovoljni vrlo brzo komuniciraju na internetu, znači imaju na neki način puno veću moć, rekla je Tatjana Rajković, iz GFK agencije.

Biti on-line danas postaje način života. Stoga ne začuđuje više od milijun i pol aktivnih profila na Facebooku u Hrvatskoj. Internet i društvene mreže promijenili su svijet kakav poznajemo.