Dodijeljene top stipendije

Dvadeset i sedam studenata koji ostvaruju vrhunske rezultate dobili su po 40 tisuća kuna stipendije u sklopu akcije Top stipendija za top studente.

Ovogodišnji fond stipendija je 1,080.000 kuna, a na svečanosti proglašenja dobitnika top stipendije 2011. u zagrebačkom hotelu "Westin" rečeno je kako je i ove godine zanimanje za dobivanje te stipendije bilo iznimno veliko te je pristiglo čak 427 prijava, od kojih je odabrano 27 top studenata koji će u idućih deset mjeseci dobivati četiri tisuće kuna na mjesec.

Akciju je prije deset godina pokrenuo tjednik Nacional kako bi nagradio najbolje studente iz Hrvatske, a partneri su mu Ina, Erste Card Club, Vipnet, Hrvatska poštanska banka i tvrtka Janaf. U tom je razdoblju stipendirano 247 studenata i uloženo 10 milijuna kuna.

Tradicionalno redakcija Nacionala među izabranim top studentima odabire jednog posebnog koji je prema njezinu izboru najbolji od najboljih, a ove godine je to studentica Mirna Vlahović. Ona je redovita studentica treće godine Ekonomskog fakulteta u Osijeku i druge godine Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu te izvanredna studentica Pravnog fakulteta u Osijeku. Ta ambiciozna djevojka plasirala se na sva tri razredbena postupka među prvih četvero kandidata.