Oskari znanja za 235 učenika

Agencija za odgoj i obrazovanje, koja u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa te strukovnim društvima i udrugama, provodi i organizira natjecanja i smotre učenika osnovnih i srednjih škola u 34 kategorije i ove godine je dodijelila Oskare znanja državnim i međunarodnim prvacima.

Na današnjoj svečanosti u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu priznanja su uručena učenicima koji su osvojili prva mjesta na državnim natjecanjima i učenicima koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima u 2010./ 2011. godini iz matematike, informatike, fizike, kemije i drugih predmeta. Za predan i ustrajan rad s učenicima pohvaljeni su i njihovi učitelji i nastavnici mentori.

Za učenike osnovnih i srednjih škola ove su školske godine održana 24 natjecanja. U pojedinačnim natjecanjima prvo je mjesto osvojilo 196 učenika, a pripremalo ih je 158 mentora.

Hrvatski su se učenici natjecali i na 12 međunarodnih natjecanja i njih 39 osvojilo je jedno od prva tri mjesta.

Priznanja su učenicima predali ministar znanosti, obrazovanja i športa Radovan Fuchs i ravnatelj Agencija za odgoj i obrazovanje Vinko Filipović.