Zagrebački pravnici opet najbolji!

Studentska ekipa Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu pobijedila je u nedjelju na međunarodnom natjecanju iz prava Europske unije, koje su u Vilniusu organizirali Sveučilište Cambridge i Europski sud pravde.


Ovo je prvi put da je hrvatska ekipa pobijedila na tom uglednom natjecanju, na kojem su sudjelovale studentske ekipe sa 16 sveučilišta iz država srednje i istočne Europe.


Nika Bačić, Dora Horvat, Ana Lah i Kristina Mandić, te trener Filip Kuhta s Katedre za europsko javno pravo, pobijedili su u finalu u sučeljavanju sa sveučilištima iz Vilniusa, Sofije i Varšave. U pojedinačnoj konkurenciji, prvu nagradu iz pravnoga govorništva dobila je Dora Horvat, a nagradu iz govorništva Kristina Mandić.


Suci na natjecanju Central and East European Moot Competition stvarni su suci i nezavisni odvjetnici Europskog suda pravde u Luxemburgu, ugledni profesori europskih sveučilišta te odvjetnici. Članovi sudskog vijeća iskazali su oduševljenje znanjem, argumentacijom i govorništvom hrvatskih studenata, priopćeno je s Pravnog fakulteta.