"Mali Marulić" bez prve nagrade

U Splitu je 10. travnja svečano otvoren četvrti Festival hrvatske drame za djecu "Mali Marulić". Predstave bira selektor, a stručni žiri dodjeljuje nagrade u sedam kategorija: originalni tekst (za koji se raspisuje natječaj), dramatizacija, predstava u cjelini, režija, ženska i muška uloga, likovno rješenje (scenografija, kostimografija, lutke, oblikovanje svjetla). 

"Mali Marulić" održava se neposredno prije tradicionalne manifestacije Marulićevi dani - Festival hrvatske drame i autorskoga kazališta. Na taj se način  festival, zasnovan 2008. godine, pridružuje redovitom godišnjem obilježavanju Marulićeva stvaralaštva u mjesecu travnju u Splitu.

Na otvorenju su uručene i nagrade za najbolji dramski tekst za lutkarsko kazalište i kazalište za djecu.

Do 10. siječnja 2011. na natječaj su pristigla 42 teksta, 7 više nego lani. Stručni žiri u sastavu: Trpimir JurkićMarina Petković Liker,  i Zdenka Mišura,  jednoglasno je odlučio da ne dodijeli prvu nagradu.

Drugu nagradu je dobio Branko Ružić za tekst BRAĆA GRIMM I PRINCEZA LUISE, a treću su podijelile Slivija Šesto za tekst GOSPODIN MRAK I TRI BIJELA ŠEŠIRIĆA te Nives Madunić Barišić  za tekst ISPOD ZVONČIĆA SE RODIO KRALJEVIĆ.

Tijekom četiri festivalska dana u Splitu će biti prikazano osam predstava, a  Festival će završiti srijedu dodjelom pet nagrada za najbolje predstave i glumce.