Za sigurnije surfanje internetom

Dan sigurnijeg interneta, 8. veljače, ove se godine diljem svijeta obilježava pod sloganom To je više od igre, to je tvoj život, a cilj je akcije u 68 zemalja, među kojima je i Hrvatska, založiti se za sigurniju uporabu interneta, a protiv protuzakonitih i štetnih sadržaja te ponašanja u internetskom prostoru.

Tim povodom predstavljeni su aktualni projekti i aktivnosti usmjereni na promicanje sigurnije uporabe interneta među djecom i mladima, a sudjelovali su osječki Centar za nestalu i zlostavljanu djecu, Suradnici u učenju ucitelji.hr, Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije, CARNet, NetAkademija, Microsoft Hrvatska, Učilica, VIP, Ambidekster klub, Osnovna škola Veliki Bukovec, Osnovna škola Tučepi, Agencija za zaštitu osobnih podataka, Algebra i Hrabri telefon.

Cilj nam je osnažiti djecu, roditelje i učitelje znanjem potrebnim za spretno i sretno surfanje internetskim prostorom i zainteresiranima ponuditi korisne savjete za sigurno surfanje, rekao je državni tajnik Središnjeg državnog ureda za e-Hrvatsku Igor Lučić i i izrazio nadu da će stečena znanja primijeniti u svom okruženju kako bi se djeci omogućilo sigurno i bezbrižno korištenje novih tehnologija za igru, zabavu, druženje, obrazovanje i otkrivanje novih virtualnih svjetova.

Dan sigurnijeg interneta obilježava se od 2004., drugog dana drugog tjedna drugog mjeseca svake godine, a ovogodišnji, osmi po redu, obilježava se 8. veljače na temu virtualni životi po odluci INSAFE - europske mreže za podizanje razine svijesti o potrebi sigurnije uporabe interneta.