Napišite najljepše pismo!

Hrvatska pošta (HP) i Agencija za odgoj i obrazovanje pozivaju učenike osnovnih škola da napišu pismo i osvoje vrijednu nagradu na Međunarodnome natjecanju mladih za najljepše pismo. Tema ovogodišnjeg natječaja su šume kao pluća planeta Zemlje i staništa biljnoga i životinjskoga svijeta, te zašto ih je važno čuvati.

Ujedinjeni narodi proglasili su 2011. godinu Međunarodnom godinom šuma, a u skladu s tim Svjetska poštanska unija (UPU) odabrala je za ovogodišnje 40. međunarodno natjecanje temu: Zašto je važno čuvati šume? Zbog svojega edukativnog obilježja i podizanja svijesti o doprinosu šuma u ublažavanju klimatskih promjena, opskrbi pitkom vodom i zaštiti okoliša, očekujemo da će ovogodišnje natjecanje pobuditi veliko zanimanje nastavnika i učenika, prenosi Hina.

Autor najljepšega pisma i njegov razred bit će nagrađeni jednodnevnim izletom u Hrvatskoj, a pobjednika čeka i daljnje međunarodno natjecanje Svjetske poštanske unije. Vrijednim nagradama bit će nagrađeni i natjecatelji koji se plasiraju od drugog do osmog mjesta, navodi se u priopćenju.

Kakao se natjecati

Da bi se zainteresirani učenici uključili u tu literarnu utrku, moraju pohađati osnovnu školu (od prvog do osmog razreda) te imati manje od 15 godina 30. travnja 2011. godine. Pismo koje šalju mora biti napisano u školskoj godini 2010./2011. hrvatskim jezikom i latiničnim pismom i može imati od 500 do 800 riječi te treba sadržavati elemente pisma (adresu primatelja, oslovljavanje, sadržaj, pozdrav, adresu i potpis pošiljatelja).

Svoje pismo do 1. ožujka 2011. godine pošaljite na adresu:
Agencija za odgoj i obrazovanje
"Međunarodno natjecanje mladih za najljepše pismo"
Donje Svetice 38
10000 Zagreb

Sretno!