Zaprešić je pobjednik natječaja

Foto kino video klub Zaprešić je pobjednik HRT-ovog filmskog natječaja "Pazi, snima se!"

Proteklog petka 5. travnja u okviru Programa za djecu i mlade Hrvatske radio televizije u emisiji Školski sat proglašen je pobjednik filmskog nagradnog natječaja Pazi, snima se.

Natjecatelji (u dobi od 10 do 15 godina) morali su snimiti kratki igrani film u trajanju od 10 minuta. Između velikog broja pristiglih filmova u sastavu: Daniel Kušan, redatelj, Renata Labaš, urednica, Boško Picula, filmski kritičar, te Željko Plavec, producent, odabrao je film koji će predstavljati Hrvatsku na festivalu CIAK Junior koji se održava u talijanskom gradu Treviso.

A odabrani film Sudnji dan rad je već poznatih Zaprešićkih filmaša iz Foto kino video kluba Zaprešić, inače udruge članice Hrvatskog filmskog saveza. Time je Zaprešić uspješno ušao u novu filmsku sezonu...

Festival CIAK Junior međunarodni je TV projekt na kojem se potiče snimanje i produciranje kratkih filmova u trajanju do 10 minuta djece od 10 do 15 godina, a održava se od 20. do 25. svibnja 2013.

Iako je već samo sudjelovanje na Festivalu uspjeh, Zaprešićkim filmašima držimo fige da svojoj već bogatoj kolekciji pridodaju još jednu filmsku nagradu.

Ocijeni članak